17 Νοε 2006

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ;

Ημέρα Πολυτεχνείου σήμερα. Αρα θα πέσει ξύλο. Αυτοί που λένε ότι με τις πορείες και τις διαδηλώσεις προασπίζουν τα ιδανικά της νεολαάις του 1973, είναι τελικα οι μεγαλύτεροι δυσφημιστές. Ποιοί συμμετέχουν στην εορτή του Πολυτεχνείου; Κάποιοι εκπρόσωποι, κάποιοι μαλλιάδες, κάποιες παράξενες φάτσες. Ο λαός, που είναι λαός; Ο λαός απέχει, καταλαβαίνει ότι γύρω απ΄το Πολυτεχνείο παίζεται άλλο ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων.
Είναι και ευκαιρία για τα κανάλια να παίξουν τζάμπα πρόγραμμα που τραβάει τους μικροαστές από τους καναπέδες να παρακολουθούν το κατς που παίζεται προς τιμήν αυτών που αγωνίστηκαν για την λευτεριά. Φαντάζομαι το βράδυ, για ένα ακόμα βράδυ θα κραυγάζουν οι κακαουκανοτράγκηδες, προσπαθώντας ο καθένας από την σκοπιά του να εκφράσει τον ελληνικό λαό.
Για ποιόν λαό βρε όταν εσείς αγνοείται τι τραβάει ο λαός; Εχετε οικογένεια, έχετε παιδιά, έχετε υποχρεώσεις, έχετε έγχη για το πως θα μεγαλώσετε και θα ζήσετε τα παιδιά σας; Μικροαστικά όλα αυτά αλλά τελικά είναι μια στγνή πραγματικότητα η οποία βγαίνει αλλοιωμένη στα κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: