Σε προηγούμενο μας post γράφαμε για το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και που το πόρισμα ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας αποκάλυψε πράγματα και θάματα. Παραθέτουμε παρακάτω μέρος από ρεπορτάζ των δύο μεγαλυτέρων εφημερίδων της Λέσβου. Και οι δύο εφημερίδες συμφωνούν σ΄ ένα θέμα. Στην ...αυτολογοκρισία! Οι υπεύθυνοι αναφέρονται με τα αρχικά τους! Οπότε αντιλαμβάνεστε τι ..δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αλλά ενπάσει περιπτώσει διαβάστε:
ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
Άφωνη παρακολουθεί από χθες η κοινή γνώμη της Λέσβου τις αποκαλύψεις του πορίσματος ελέγχου για το σκάνδαλο με τις προμήθειες οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που έφεραν στο φως τα "Κυρ. Αι.". Στο ογκωδέστατο πόρισμα 254 σελίδων οι επιθεωρητές περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα τη χαώδη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Όπως αποκαλύπτει το πόρισμα, κανείς από τους εμπλεκόμενους υπάλληλους δεν ασχολούνταν υπεύθυνα με τις συγκεκριμένες προμήθειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραλάμβαναν Δελτία Αποστολής (και φυσικά δεν έλεγχαν το παραδιδόμενο υγειονομικό υλικό), ενώ συνέτασσαν πρωτόκολλα παραλαβής, τα οποία προσκομίζονταν προς υπογραφή μέχρι και... 9 μήνες μετά την ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων, χωρίς κανείς να ελέγχει και να διασταυρώνει τις ποσότητες που παραδόθηκαν με τα ποσά που έπρεπε να πληρωθούν! Η ζημιά για το Νοσοκομείο και κατ' επέκταση για το ελληνικό Δημόσιο φτάνει αποδεδειγμένα πλέον τουλάχιστον τα 1,96 εκατ. ευρώ. Ενώ οι επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας θεωρούν ως πιθανότερο ενδεχόμενο να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι πραγματικά παραδοτέες ποσότητες οξυγόνου στο Νοσοκομείο φαίνεται ότι ήταν μικρότερες ακόμα και από αυτές που είχε η εταιρεία συμβατική υποχρέωση να παραδώσει αν της ζητηθούν. Το πόρισμα των στελεχών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) ανοίγει πλέον το δρόμο για πειθαρχικές αλλά και ποινικές διώξεις, κατά των πρωταγωνιστών του σκανδάλου. Μέσα από την έρευνα των επιθεωρητών προκύπτει ξεκάθαρα οικονομική συναλλαγή ενός τουλάχιστον υπαλλήλου με την προμηθεύτρια εταιρεία, ενώ επίκειται το άνοιγμα των λογαριασμών και για έναν δεύτερο, διαδικασία από την οποία θα εξαρτηθεί αν και κατά πόσο θα βρεθεί κι αυτός πολύ σοβαρά μπλεγμένος με ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, προκύπτουν ευθύνες για αμέλεια στην εξάσκηση των καθηκόντων τους και για άλλους 9 διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς να εξαιρείται ούτε ο Διοικητικός Διευθυντής (που αποκάλυψε το σκάνδαλο) και επαινείται για «την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή του από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα». Ευθύνες όμως καταλογίζονται στο πόρισμα και στις διοικήσεις του Βοστάνειου από το 2000 και μετά, αφού όπως φαίνεται ελάχιστα ασχολήθηκαν με το τι πληρώνει και τι τελικά παραλαμβάνει το Νοσοκομείο τουλάχιστον όσον αφορά τις φιάλες οξυγόνου. Και μάλιστα, σε ένα σκηνικό όπου (σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των επιθεωρητών), κανείς δεν ήξερε (και δεν έκανε τον κόπο να ασχοληθεί) με το τι έμπαινε και πότε στο Νοσοκομείο.
ΕΜΠΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ». Πώς έγινε η απάτη με το οξυγόνο, ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ποιον διοικητή «καρφώνουν» στις καταθέσεις τους οι υπάλληλοι χωρίς το όνομά του να περιλαμβάνεται στο πόρισμα.
Η εφημερίδα δεν εμφανίζει όλο το κείμενο της στο διαδίκτυο.
3 Ιαν 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου