17 Ιαν 2007

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΚΑ!!!


Ολα τα περιμέναμε αλλά και η Γ.Γ. του ΚΚΕ να στέλνει την κόρη της σε αμερικάνικο ιδιωτικό σχολείο δεν το περιμέναμε. Να τι δήλωσε:
Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.
Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.
Βεβαίως, δεν μπορούμε να παραπέμψουμε τις σπουδές των παιδιών μας μετά από 10, 20 χρόνια που μπορεί να συμβεί κάτι καλύτερο. Ο καθένας θα προσπαθήσει. Μήπως δε στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια για να μπουν στο Πανεπιστήμιο; Δεν καταδικάζει το ΚΚΕ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αλλά το θεσμό των φροντιστηρίων. Και μπορεί εν πάση περιπτώσει να "συμβιβάζεσαι" και να στέλνεις το παιδί σου στο φροντιστήριο, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω για να παλέψεις¨.

2 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Σε παρακολουθώ ανελλιπώς φίλε και σε απολαμβάνω, μόνο που είμαι αντιΤVκός. Ανακάλυψα και το μικρό αδελφάκι του blog σου, τους ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΠΑΛΜΟΥΣ κι όπως σου απάντησα στο σχόλιό σου στον ΜΗΘΥΜΝΑΙΟ, σου έλεγα ότι σου ετοίμαζα ένα κειμενάκι, αλλά μια επίσκεψη μου χάλασε τα σχέδια. Μάλλον θα το κάνω αύριο.
Με την ευκαιρία να σου συστήσω κι εγώ ένα συλλογικό μπλογ που σκάρωσα για μια παγκόσμια οργάνωση που έχουμε την ΕΕΛΣΠΗ και είναι το: http://makant.blogspot.com/ Ρίξε μια ματιά και τα ξαναλέμε.
Σ’ ευχαριστώ και για την καταχώρηση του ΜΗΘΥΜΝΑΙΟΥ στο μπλογ σου.
Φιλικά
Στράτος

ΤΑΣΟΣ είπε...

Noμίζω ότι δεν είναι πολιτικό ζήτημα.
Δεν ξέρω ποια θα ήταν η απάντηση αν ο γιος της γραμ. ζήτησε να φοιτήσει εκεί.

Αυτή η γυναίκα απασχολεί τη σκέψη μου αρκετές φορές. Πως κατάφερε να ελέγξει ένα "συμπαγή" κομματικό μηχανισμό, να διαγράψει τους "αντιπάλους" της, να εκλέγεται με μεγάλα ποσοστά και να έχει αποστεώσει το ΚΚ από τη σύγχρονη διανόηση.
Δεν καταλαβαίνω τι λέει για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής αλλά και για τα θέματα της παγκοσμιοποίησης .

Προσπαθούσα να το "τοποθετήσω απο τότε" αλλά υπήρχε πρόβλημα