27 Ιαν 2007

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ

“[ορισμένοι] χρησιμοποιώντας μια αρνητική εικόνα της ιεραρχίας της εκκλησίας ή συχνά την προσκόλλησή της στο παρελθόν συκοφαντούν την παράδοση ενός λαού που αφορά όλους μας, θρησκευόμενους και μη. Γι’ αυτό, όταν επιτίθενται στην πίστη του 95% ή του 98% των Ελλήνων, που αποτελεί ένα από τα τελευταία αναχώματά τους στην παγκοσμιοποίηση, θεωρώ αυτήν τους την εμμονή ως συνταύτισή τους με την Νέα Τάξη και τις επιδιώξεις της”

Γιώργος Καραμπελιάς

2 σχόλια:

Greg είπε...

Να ήταν μόνο συνταύτιση, ας πάει και ο παλιάμπελο...

Ο πολιορκητικός κριός είναι!

Μάρκος είπε...

Ενδιαφέρουσα, προφανώς, η δήλωση του Καραμπελιά και ορθότατη. Εγώ όμως θα τολμήσω να την προχωρήσω ένα ακόμα βήμα.

Λέει ο Καραμπελιάς

"[ορισμένοι] χρησιμοποιώντας μια αρνητική εικόνα της ιεραρχίας της εκκλησίας ... συκοφαντούν..."

Προσθέτω ότι την αρνητική αυτή εικόνα της ιεραρχίας τη δημιούργησαν οι ίδιοι οι "ορισμένοι" που χρησιμοποιούν, συκοφαντούν, επιτίθενται κλπ.

Ο χώρος της ιεραρχίας δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο διεφθαρμένος από όλους τους υπόλοιπους. Όλοι σε μία κοινωνία ζούμε. Αν και με βεβαιότητα θα έλεγα ότι είναι σίγουρα λιγότερο διεφθαρμένος. Απλά είδαν τη δύναμη των αντιδράσεων του 2000 με τα 3 εκατομύρια υπογραφές και αποφάσισαν να τρώσουν αυτήν την εικόνα και να την κάνουν αρνητική, ώστε να μειώσουν την αξιοπιστία της Εκκλησίας σε οτιδήποτε πει στο μέλλον.

Έτσι βγάλανε αφ' ενός όλα τα γνωστά σε όλους σκάνδαλα την ίδια χρονική στιγμή, με κορυφαίο ασφαλώς τον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, του οποίου το ποιόν ΟΛΟΙ γνώριζαν. Από το ποίμνιό του μιλάω. Διότι δεν μπορεί να έχεις βίλλες και να μην το ξέρει κανείς! Βγάλανε την ίδια χρονική στιγμή και την ωμή συκοφαντία περί σχέσεων Χριστόδουλου-Βαβύλη επειδή πριν 20 χρόνια του έδωσε μία συστατική επιστολή για να βρει εργασία(!!), και κατάφεραν με την πολύμηνη αποκλειστική ενασχόληση όλων των μέσων με αυτό το θέμα, να φτάσουν σε αυτή την "αρνητική εικόνα".

Εάν είχαν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ εναντίον του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, μην αμφιβάλλετε ότι θα το διατυμπάνιζαν διαρκώς.

Οι ορισμένες λεκτικές ακρότητες που τις χρησιμοποιούν κάθε μέρα ή τις θυμούνται όταν ο Χριστόδουλος διαμαρτύρεται για κάτι, είναι αμελητέες μπροστά σε άλλα που λένε και κάνουν όλοι αυτοί οι κατήγοροί του.

Αυτή είναι η δική μου η γνώμη και δε νιώθω μειοψηφία όταν τη λέω. Νιώθω πλειοψηφία, αλλά σιωπηρή. Γιατί στο βάθος βλέπω μία επιβολή της "αρνητικής εικόνας" και μία διαφήμισή της, ακόμα και από αυτούς που δε συμφωνούν με αυτό το πράγμα. Κατάσταση που προσεγγίζει την ανελευθερία σκέψης και έκφρασης.

Ελπίζω να είμαι σαφής!